SAMBAND/RADIO

Om rollen

I rollen som teknisk konsult mot försvarets materielverk krävs erfarenhet inom sambandssystem, såväl praktiskt som teoretiskt. Du kommer att jobba med äldre materiel som behöver hållas à jour med den senaste tekniken, och du kommer vara delaktig vid anskaffning av materiel som Försvaret kommer kunna ha möjlighet att nyttja under kommande decennier. Arbetet skiftar mellan skrivbord och ombord marinens enheter.

​​​​​​​Tjänsten kan innebära arbete som omfattas av försvarssekretess. Om det blir aktuellt krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Kompetens och erfarenheter

Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet av sambands- eller ledningssystem. Denna erfarenhet har du fått i någon form av befattning inom sambands- eller ledningssystem, alternativt som tekniker med god kunskap om marinens sambandskedjor eller ledningssystem.

Det ses som mycket meriterande om du har erfarenhet av miljön ombord på marinens fartyg. I övrigt är det även meriterande att du har erfarenhet av:
  • Försvarsmaktens sambandssystem
  • Civila sambandssystem
  • Signalskyddssystem
  • ILS
  • Kunskap och/eller erfarenhet av sambandssystem inom NATO
  • Test och validering, alternativt HAT/FAT/FuncFAT
  • Agil metod
Samt att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildningsnivå

Du har antagligen en eftergymnasial utbildning, gärna inom Försvarsmakten. Har du en kortare erfarenhet ställer det högre krav på utbildning. Har du längre erfarenhet väger det tyngre än utbildningsnivån.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver självständighet, kreativitet, engagemang och drivande arbetssätt och givetvis god samarbetsförmåga. Du är utåtriktad, ansvarstagande, har en positiv inställning och är intresserad av människor och teknik.

Din ansökan

Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV och ett personligt brev. Skicka ansökan per e-post till mathias.lundberg@embeddedart.se.
 
Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakta Mathias Lundberg

​​​​​​​Konsultchef
mathias.lundberg@embeddedart.se
+4679 099 2546